Straatvoetbaltoernooi

Door | Sport en Gezond | Geen reacties

De voorrondes in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw zijn geweest en de finalisten zijn bekend. Op 14 april zullen zes teams de strijd met elkaar aangaan in de finale om het beste straatvoetbal team van de gemeente te worden. Dit zal gaan plaatsvinden op het Raadhuisplein van 12.00 – 17.00 uur. Ook zullen we zorgen dat er voor alle aanwezigen rondom de wedstrijden ook van alles te doen is. Genoeg reden dus om gezellig even langs te komen!

Escape Room

Door | Buurt | Geen reacties

In de meivakantie kan je weer meedoen aan ons vakantieprogramma. Kom jij ook meedoen aan onze escape room? Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en help jij graag mee om het mysterie als een echte geheim agent op te lossen?

Meld je hier dan snel aan!

? = Vrijdag 26 april
? = Voetbalvereniging DSVP in Pijnacker
⏰ = 13:00 – 16:30 uur

Winterdorp

Door | Cultuur | Geen reacties

Dit evenement wordt jaarlijks in december op het Raadhuisplein in Pijnacker georganiseerd in samenwerking met diverse lokale partijen. Deelnemers kunnen genieten van een winterse sfeer met daarbij diverse activiteiten in dit thema. Kom langs om te schaatsen, een kerststukje te maken of voor een lekkere winterse snack!

Sport Inspire

Door | Verenigingen | Geen reacties

Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties en verenigingen. De deelnemers hebben de mogelijkheid om kosteloos aan diverse workshops deel te nemen en op deze manier kennis te maken met deze sporten. Doe tijdens deze dag mee aan de workshops en kom erachter of deze sport iets voor je is.

Naast de workshops worden er ook diverse side-events georganiseerd. Kortom, zeker de moeite waard om langs te komen!

Schoolsport toernooien

Door | Verenigingen | Geen reacties

In samenwerking met de verenigingen worden er diverse toernooien georganiseerd. Spelplezier, het veilig kennismaken met een sport en respect voor elkaar zijn hierbij belangrijke doelstellingen. Samen met de vereniging hopen we de deelnemers een leuke dag te bezorgen en enthousiasme te bewerkstelligen voor de sport.

ADO Skills & School

Door | Sport en Gezond

Team4Talent biedt dit project in samenwerking met ADO Den Haag aan. Doel van ADO Skills & School is kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Binnen de lessenreeks van 10 lessen wordt er veel gevoetbald, maar binnen de cursus staat vooral centraal het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar.

Daarnaast is er ook aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl op je functioneren.

Het maatschappelijke voetbalprogramma wordt georganiseerd op school, in de vertrouwde omgeving van de kinderen, waarbij schoolprestaties van de kinderen minstens zo belangrijk gevonden worden als de voetbalkwaliteiten. Hiermee wordt voetbal als middel gebruikt om kinderen te stimuleren op school goed hun best te doen. Als afsluiting van de cursus brengt de doelgroep een bezoek aan het stadion van ADO Den Haag, waarbij een rondleiding door het stadion wordt gedaan.

Binnen de cursus worden kinderen bewust gemaakt van optredende veranderingen in de maatschappij. Vanuit ADO Den Haag worden aansprekende rolmodellen ingezet om deze bewustwording te creëren. Hierbij zullen bijvoorbeeld een rol krijgen: de hoofdtrainer van ADO Den Haag, een selectiespeler, de clubarts, een voetbalscout, een directeur of de persvoorlichter. Door in te gaan op de verschillende thema’s en vanuit hun rol en functie binnen ADO Den Haag, leveren de rolmodellen een bijdrage aan een sociale verandering.

Athletic Skills Beweegparcours

Door | Sport en Gezond | Geen reacties

Deze motorische test is het resultaat van een onderzoeksproject dat geïnitieerd is door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Haagse Hogeschool. Team4Talent werkt met deze organisaties samen om dit model op een grotere schaal in te zetten.

 

Tijdens de gymles leggen docenten LO de basis voor een leven lang goed bewegen en sporten. Dit doen zij o.a. door zich te richten op de motorische ontwikkeling van kinderen. Uit literatuuronderzoek van De Haagse Hogeschool komt naar voren dat het beheersen van fundamentele motorische vaardigheden samenhangt met een meer actieve leefstijl op latere leeftijd.

 

Het meetinstrument is ontwikkeld om de motorische vaardigheden van kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar te meten. Dit is een praktisch toepasbare test voor het in kaart brengen van motorisch vaardigheid. Het meetinstrument kan ingezet worden ten behoeve van:

  • Screening: identificatie van risicogroepen (kinderen met een motorische achterstand);
  • Monitoring: monitoren van motorische ontwikkeling van individuen en monitoring van trends in motorische vaardigheden op groeps- en schoolniveau en subgroepen daarbinnen over de tijd;
  • Benchmarking: het vergelijken van groepen en scholen op de motorische vaardigheden van de kinderen;

Evaluatie: evaluatie van interventies ter verbetering van de motorische vaardigheden van kinderen.

Buurtsport

Door | Sport en Gezond | Geen reacties

Dit zijn sportactiviteiten die zich richten op de buurt, de wijk of de straat. Het sportaanbod is er om jongeren op een laagdrempelige manier aan het sporten te krijgen en bij te dragen aan een actieve en gezonde leefstijl. Ook stimuleren we buurtbewoners om zelf activiteiten te organiseren. Daarnaast wordt voor het sportaanbod de samenwerking gezocht met lokale sportverenigingen.

Sport is belangrijk vanwege het positieve effect op lichaam en geest. Daarnaast heeft gezamenlijk sporten en bewegen een gunstige invloed op sociaal gebied. Buurtsport brengt buurtbewoners van verschillende generaties en met een gevarieerde (culturele) achtergrond samen. Door met elkaar actief bezig te zijn en een fijne sportbeleving te ervaren, worden onderlinge relaties verbeterd. Niet alleen voor de individuele deelnemers is dit positief, het verhoogt ook het plezier en de leefbaarheid in de buurt. Sociale vaardigheden als communicatie, respect voor anderen en samenwerking zijn hierbij belangrijk.

Gezonde school

Door | Sport en Gezond | Geen reacties

Team4Talent werkt samen met de GGD om scholen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde school. Het programma Gezonde School biedt ondersteuning bij gezondheidsbevordering in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Door het beschikbaar maken van kennis, materialen en ondersteuning voor professionals gezondheidsbevordering via en voor medewerkers uit het onderwijs. Dit met als doel planmatig en structureel gezondheidsactiviteiten in te zetten zodat er effectief en efficiënt gewerkt wordt aan een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren. Als de school binnen een gekozen thema alle vier de pijlers van Gezonde School op orde heeft, kan deze zich profileren als Gezonde School met een vignet voor dat thema!