AANMELDEN

Door | Sport en Gezond

Aanmelden voor onze activiteiten kan via de link hieronder. Leuk als je meedoet!

Klik >>>HIER<<< om je aan te melden!

Voor meer informatie over de inhoud van de activiteiten: zie het inschrijfformulier, onze website en onze social media-kanalen.

Open Trainingen bij HCP

Door | Sport en Gezond
Op woensdag 3, 10, 17, 24 november en 1 december kun je in een serie van vijf trainingen deelnemen aan Open Trainingen bij HCP. Deze activiteit is uitsluitend bedoeld voor kinderen die nog niet op hockey zitten. Tijdens deze serie van vijf trainingen maken deelnemers kennis met hockey en HCP. Ideaal om te kijken of de sport en/of vereniging wat voor je is, waarin je de basistechnieken van het hockey aangeleerd krijgt. Aanmelden kan HIER.

Cultuureducatie met kwaliteit begint hier!

Door | Sport en Gezond

Stel, u hebt als school of culturele instelling een vraag over kunst en cultuur in de klas. U wilt de kinderen hierin meer wegwijs maken en creatief aan de slag laten gaan. Dan is de Cultuurtrein, Team4Talent (Pijnacker-Nootdorp) of Bibliotheek Oostland een goed begin. Zij brengen scholen en culturele instelling(en) met elkaar in contact en helpen u op weg naar een uitstekend plan.

Ze doen niet hetzelfde, de Cultuurtrein, Team4Talent en Bibliotheek Oostland, maar ze hebben wel een gezamenlijk doel: alle kinderen de kans geven om in aanraking te komen met kunst en cultuur. “Het begint altijd met een vraag van de school”, zegt Charmaine Hulsbosch, projectleider van de Cultuurtrein. “Wat wil en kan ik de kinderen bieden als school, waar heb ik hulp bij nodig, moeten de leerkrachten getraind worden? Van daaruit gaan de Cultuurtrein, Team4Talent en/of Bibliotheek Oostland aan de slag. We zoeken daarbij nadrukkelijk de verbinding met de passende lokale culturele instellingen en koppelen die aan de school om gezamenlijk tot een mooi plan te komen dat bijdraagt aan de cultuureducatie.”

Wisselwerking
De Cultuurtrein, Team4Talent en Bibliotheek Oostland werken afzonderlijk van elkaar maar werken ook vaak nauw samen. Cultuurcoach Joyce van de Merwe van Team4Talent geeft een voorbeeld: “De Cultuurtrein organiseert een zogenaamde beursvloer waar scholen en culturele instellingen samenkomen. Scholen maken hier hun wensen kenbaar en de culturele instellingen koppelen daar een maatproduct aan. In het vervolg komen daar vaak andere projecten uit voort die de kunst en cultuur in de school bevorderen. Het is echt een wisselwerking tussen ons drieën. Nog een voorbeeld: een school wilde in de plusklas met literatuur aan de slag, samen met Team4Talent. Uit dat project volgde het bevorderen van lezen door de bibliotheek. Het geeft aan: ons gezamenlijke doel is altijd hetzelfde.”

Op weg helpen
Hoofd Vakteam Jeugd en Jongeren Rian Hoofs van Bibliotheek Oostland beaamt dat: “Het gaat ons om de cultuureducatie met kwaliteit en we helpen elkaar om dat te bevorderen in scholen. Wanneer een school zich bij ons meldt, kijken we wie van ons het beste past. Soms zijn wij dat, een andere keer is dat de Cultuurtrein of Team4Talent en soms werken we samen. Voor de school maakt het niet uit wie ze op weg helpt, áls ze maar op weg worden geholpen. Het is overigens niet zo dat wij alles doen en dat wij voor alle financiële middelen zorgen. In die zin is dat altijd in samenwerking met de scholen én de culturele instellingen. We focussen ons met z’n allen op cultuureducatie met kwaliteit voor het primair onderwijs en daar gaan we de komende tijd enthousiast mee door.”

Meer informatie?
Wilt u meer weten over cultuureducatie met kwaliteit voor het primair onderwijs of heeft u een vraag over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met:
· Rian Hoofs van Bibliotheek Oostland: r.hoofs@bibliotheekoostland.nl.
· Charmaine Hulsbosch van de Cultuurtrein: cultuurtrein@bibliotheekoostland.nl.
· Joyce van de Merwe van Team4Talent: j.vandemerwe@bibliotheekoostland.nl.
Zij helpen u op weg!

Kijk voor meer informatie en alle mogelijkheden ook eens op de websites van de drie organisaties: www.bibliotheekoostland.nl, www.cultuurtrein.nl en www.team4talent.org.

Verschil Cultuurtrein en Team4Talent
De Cultuurtrein regelt de verbindingen tussen scholen en culturele instellingen. Team4Talent zit in de uitvoering van activiteiten en is in die zin cultuuraanbieder.

Vacature: Vakleerkracht Sport

Door | Sport en Gezond

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland zoekt per direct een combinatiefunctionaris in de functie van:

Vakleerkracht Sport (M/V), 14-28 uur per week

Ben jij in het bezit van een lesbevoegdheid en op zoek naar een gevarieerde baan in de sportwereld? Heb jij een passie voor sport waarbij je graag in contact staat met de jeugd? Beschik je over de nodige creativiteit en vind je het fijn om de vrijheid te krijgen nieuwe ideeën te ontplooien? Dan is deze baan perfect voor jou!

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp en diverse lokale organisaties hebben afgesproken samen te werken aan een versteviging van het sportieve en culturele aanbod op scholen, bij verenigingen en in de wijken. Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland geeft hier in deze gemeente uitvoering aan. Dit wordt gerealiseerd middels een professioneel team, genaamd Team4Talent, bestaande uit vakleerkrachten, sportconsulenten en buurtwerkers.

Wat ga je doen?
Als vakleerkracht sport binnen Team4Talent geef je een impuls aan het bewegingsonderwijs en het promoten van een gezonde leefstijl in Pijnacker-Nootdorp. Je verzorgt voorbeeldlessen op scholen, faciliteert sportkennismakingslessen en je structureert samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Je realiseert samen met je collega’s in de functie van sportconsulent een veelzijdig en gedifferentieerd sport- en beweegaanbod op en rondom scholen, bij de kinderopvang, bij de sportverenigingen en in de buurt.

In je functie ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Het verbeteren van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs, mede door het geven van voorbeeldlessen en coachen van groepsleerkrachten;
  • Het ondersteunen van vakleerkrachten bij het screenen van basisschoolkinderen op motorisch vlak;
  • Het opzetten van een sportkennismakingsprogramma;
  • Het opzetten van een naschools sportprogramma;
  • Het opzetten van schooltoernooien in samenwerking met verenigingen;
  • Het stimuleren van structurele samenwerking tussen onderwijs, sport en kinderopvang;
  • Het begeleiden van stagiaires die beweegteams vormen ter ondersteuning van het team;

Ben jij onze ideale kandidaat?
Dan ben je ten minste in het bezit van een 1e-graads lesbevoegdheid (een vereiste) met een afgeronde hbo opleiding ALO. Daarbij ben je niet bang om te pionieren en werk je praktisch en resultaatgericht, maar wel met gevoel voor verhoudingen. Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, iemand die goed zelfstandig kan werken en over de nodige creativiteit beschikt. Omdat je sport op een enthousiaste manier kunt overbrengen ben je in staat om kennis en ervaringen te delen en zo een belangrijke bijdrage te leveren om het thema sport in Pijnacker-Nootdorp naar een hoger niveau te tillen.

Wat bieden wij jou?
Je krijgt een leuke, afwisselende en verantwoordelijke baan in een enthousiast zelfverantwoordelijk team te Pijnacker-Nootdorp met veel passie voor hun werk. De CAO Sociaal Werk is van toepassing met prima arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen keuzebudget en een loopbaanbudget. De salariëring is binnen schaal 8 van de cao geregeld. De werkdagen worden afgestemd op de projectwerkzaamheden en jouw inzetbaarheid.

Enthousiast?
Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Solliciteer dan meteen door een gemotiveerde brief en CV te sturen naar vacatures@stjjmh.nl. Vermeld daarbij per wanneer je inzetbaar bent. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met teamleider Esther Scheenaard: 06-35120101. Voor meer informatie over Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland bezoek je onze site: www.stjjmh.nl. De vacature blijft open staat totdat we deze mooie functie ingevuld hebben.

Urban Sports

Door | Sport en Gezond

Op 18 oktober organiseren we een dag vol Urban Sports voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Je kunt clinics volgen voor de volgende stadssporten: 3×3 Basketball door Team4Talent, Breakdance door dansschool de Dansacker en Freerunnen door Oliveo Gymnastiek.

Je kunt je voor meerdere clinics inschrijven! Om je in te schrijven klik HIER.

Herfstvakantie

Door | Sport en Gezond

In de herfstvakantie bieden we ook weer diverse activiteiten aan. Wil je meedoen? Schrijf je dan in via deze link: bit.ly/team4talent.

Urban Sports
Op 18 oktober organiseren we een dag vol Urban Sports voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Je kunt clinics volgen voor de volgende stadssporten: 3×3 Basketball door Team4Talent, Breakdance door dansschool de Dansacker en Freerunnen door Oliveo Gymnastiek. Je kunt je voor meerdere clinics inschrijven!

Team4Talent On Tour
Heb je zin om lekker te sporten en te spelen? Kom dan meedoen met ons sport- en spelprogramma op 19 oktober. Je vindt ons van 10.00 – 11.30 uur bij het Rembrandtpark in Nootdorp. Van 12.30 – 14.00 uur staan we bij het Melkdragerhof in Delfgauw.

Peutersport
Op 22 oktober bieden we een ochtend vol klimmen, springen en balanceren aan voor kinderen van 2 en 3 jaar. Deze Peutersport vindt plaats in het speellokaal van basisschool Omnia in Nootdorp. Komt jouw kind zich ook uitleven?

DSVP Voetbaldag
Op woensdag 20 oktober organiseren we samen met voetbalvereniging DSVP een Voetbaldag welke toegankelijk is voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit of je al op voetbal zit of niet, iedereen mag meedoen.

Leuk als jij er ook bij bent tijdens één of meerdere activiteiten!

Nationale Sportweek

Door | Sport en Gezond

Tijdens de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september) organiseert Team4Talent tal van activiteiten. Hieronder staat beschreven wat er allemaal te doen is. Meedoen is gratis en aanmelden kan HIER.

Seizoensopening
Op zondag 19 september staat Team4Talent met leuke workshops voor jullie klaar op het Raadhuisplein in Pijnacker. Meld je aan voor één of twee rondes en doe ook vrijblijvend mee met een tof sport- en spelprogramma tussen de twee rondes in. Per ronde volg je drie verschillende sportworkshops. Deze sportieve dag verzorgen we samen met De Dansacker, Badminton Club Pijnacker, Schaakvereniging de Scheve Toren, Balletschool Domingo’s en IJsvereniging Pijnacker.

Open Trainingen
Er worden tijdens de Nationale Sportweek maar liefst 46 open trainingen georganiseerd door een divers aantal sportverenigingen. Deze zijn allemaal gratis toegankelijk voor iedereen van 4 tot en met 23 jaar!

Er is keuze uit de volgende open trainingen: Korfbal, Voetbal, Badminton, Tafeltennis, Breakdance, Streetdance, Klassiek Ballet, Hiphop, Moderne Dans, Musicalklas, Tap Dance, Afrodance, Kangoo Jump Dance, Klassiek Kinderles, Just Dance, Progressing Ballet Technique, Jazz Klas, Caractere, Bungee Super Fly, Disney Dansles en Aerial Yoga Mindfullness.

Deze open trainingen worden verzorgd door Avanti Korfbal, Voetbalvereniging Oliveo, Badminton Club Pijnacker, Tafeltennisvereniging Pijnacker, De Dansacker en Balletschool Domingo’s.

Sport en Spel

Verder kun je deze week meedoen met onze leuke Sport- en Spelmiddagen. Op 17, 22 en 24 september vind je ons respectievelijk op het AVIA-plein in Pijnacker, Wolverlei in Nootdorp en Pondstraat in Delfgauw. We zijn daar van 15.30 tot 17.00 uur.

Hopelijk zie we je op één of meerdere van deze activiteiten!

Seizoensopening

Door | Sport en Gezond

Op zondag 19 september staat Team4Talent met leuke workshops voor jullie klaar op het Raadhuisplein in Pijnacker. Meld je aan voor één of twee rondes en doe ook vrijblijvend mee met een tof sport- en spelprogramma tussen de twee rondes in. Per ronde volg je drie verschillende sportworkshops. Deze sportieve dag verzorgen we samen met De Dansacker, Badminton Club Pijnacker, Schaakvereniging de Scheve Toren, Balletschool Domingo’s en IJsvereniging Pijnacker. Meedoen is gratis en aanmelden kan HIER.

Open Trainingen

Door | Sport en Gezond

Tijdens de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september) organiseert Team4Talent tal van activiteiten. Er worden tijdens de Nationale Sportweek maar liefst 46 open trainingen georganiseerd door een divers aantal sportverenigingen. Deze zijn allemaal gratis toegankelijk voor iedereen van 4 tot en met 23 jaar!

Er is keuze uit de volgende open trainingen: Korfbal, Voetbal, Badminton, Tafeltennis, Breakdance, Streetdance, Klassiek Ballet, Hiphop, Moderne Dans, Musicalklas, Tap Dance, Afrodance, Kangoo Jump Dance, Klassiek Kinderles, Just Dance, Progressing Ballet Technique, Jazz Klas, Caractere, Bungee Super Fly, Disney Dansles en Aerial Yoga Mindfullness.

Deze open trainingen worden verzorgd door Avanti Korfbal, Voetbalvereniging Oliveo, Badminton Club Pijnacker, Tafeltennisvereniging Pijnacker, De Dansacker en Balletschool Domingo’s.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op: bit.ly/Nationale_Sportweek

Sport en Spel

Door | Sport en Gezond

In de Nationale Sportweek kun je meedoen met onze leuke Sport- en Spelmiddagen. Op 17, 22 en 24 september vind je ons respectievelijk op het AVIA-plein in Pijnacker, Wolverlei in Nootdorp en Pondstraat in Delfgauw. We zijn daar van 15.30 tot 17.00 uur.

Schrijf je gauw in via bit.ly/Nationale_Sportweek.