Vacature: Vakleerkracht Sport

Door 05/10/2021 oktober 7th, 2021 Sport en Gezond

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland zoekt per direct een combinatiefunctionaris in de functie van:

Vakleerkracht Sport (M/V), 14-28 uur per week

Ben jij in het bezit van een lesbevoegdheid en op zoek naar een gevarieerde baan in de sportwereld? Heb jij een passie voor sport waarbij je graag in contact staat met de jeugd? Beschik je over de nodige creativiteit en vind je het fijn om de vrijheid te krijgen nieuwe ideeën te ontplooien? Dan is deze baan perfect voor jou!

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp en diverse lokale organisaties hebben afgesproken samen te werken aan een versteviging van het sportieve en culturele aanbod op scholen, bij verenigingen en in de wijken. Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland geeft hier in deze gemeente uitvoering aan. Dit wordt gerealiseerd middels een professioneel team, genaamd Team4Talent, bestaande uit vakleerkrachten, sportconsulenten en buurtwerkers.

Wat ga je doen?
Als vakleerkracht sport binnen Team4Talent geef je een impuls aan het bewegingsonderwijs en het promoten van een gezonde leefstijl in Pijnacker-Nootdorp. Je verzorgt voorbeeldlessen op scholen, faciliteert sportkennismakingslessen en je structureert samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Je realiseert samen met je collega’s in de functie van sportconsulent een veelzijdig en gedifferentieerd sport- en beweegaanbod op en rondom scholen, bij de kinderopvang, bij de sportverenigingen en in de buurt.

In je functie ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Het verbeteren van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs, mede door het geven van voorbeeldlessen en coachen van groepsleerkrachten;
  • Het ondersteunen van vakleerkrachten bij het screenen van basisschoolkinderen op motorisch vlak;
  • Het opzetten van een sportkennismakingsprogramma;
  • Het opzetten van een naschools sportprogramma;
  • Het opzetten van schooltoernooien in samenwerking met verenigingen;
  • Het stimuleren van structurele samenwerking tussen onderwijs, sport en kinderopvang;
  • Het begeleiden van stagiaires die beweegteams vormen ter ondersteuning van het team;

Ben jij onze ideale kandidaat?
Dan ben je ten minste in het bezit van een 1e-graads lesbevoegdheid (een vereiste) met een afgeronde hbo opleiding ALO. Daarbij ben je niet bang om te pionieren en werk je praktisch en resultaatgericht, maar wel met gevoel voor verhoudingen. Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, iemand die goed zelfstandig kan werken en over de nodige creativiteit beschikt. Omdat je sport op een enthousiaste manier kunt overbrengen ben je in staat om kennis en ervaringen te delen en zo een belangrijke bijdrage te leveren om het thema sport in Pijnacker-Nootdorp naar een hoger niveau te tillen.

Wat bieden wij jou?
Je krijgt een leuke, afwisselende en verantwoordelijke baan in een enthousiast zelfverantwoordelijk team te Pijnacker-Nootdorp met veel passie voor hun werk. De CAO Sociaal Werk is van toepassing met prima arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen keuzebudget en een loopbaanbudget. De salariëring is binnen schaal 8 van de cao geregeld. De werkdagen worden afgestemd op de projectwerkzaamheden en jouw inzetbaarheid.

Enthousiast?
Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Solliciteer dan meteen door een gemotiveerde brief en CV te sturen naar vacatures@stjjmh.nl. Vermeld daarbij per wanneer je inzetbaar bent. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met teamleider Esther Scheenaard: 06-35120101. Voor meer informatie over Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland bezoek je onze site: www.stjjmh.nl. De vacature blijft open staat totdat we deze mooie functie ingevuld hebben.